Friday, December 13, 2013

Talven aistit


Kuulen ritinän, ratinan jään.
Näen lumihiutaleen valkean. 
Tuoksu glögin ja pipareiden.
Maku kotoinen.
Tunnen lämpöisen peiton. 

Talvessa ja etenkin joulussa on jokaiselle aistille, jotain nauttittavaa ja erilaista. Ylhäällä olen kirjoittanut minulle talveen ja jouluun liittyviä aistihavaintoja. Monia muitakin on, mutta nämä tulivat ensimmäisenä mieleeni tänään. 

Tällä hetkellä on ihana kuulla ulkona taas jään ratinaa ja ritinää, kun kävelee, sillä viimeisten päivien + asteiden jälkeen on ihanaa ku on taas pakkasta ja ulkona on kirkasta. Aamulla mennessä kouluun, näkyi vielä tähtiä taivaalla. 

Lumihiutaleet ja lumi tekee jouluisen ja kodikkaan tunnelman. Joulu ei ole samanlainen ilman lunta. 

Pipareiden ja glögin tuoksu tuo minulle mieleen joulun. Meillä ei ole ollut oikeaa joulukuusta kohta 11 vuoteen, joten se ei tuo minulle joulua. 

Maku kotoinen. Tällä tarkoitan kaikkea sitä mitä meillä on aina jouluna. Joulupöydässä on aina graaviakalaa, perunoita, sienisalaattia, rosollia, kinkkua, lasimestarinsilliä, porkkana-, lanttu ja maksalaatikkoa. Kaikki itse tehtyä. Siksi maku kotoinen.

Tunnen lämpöisen peiton, viittaa siihen kuinka kaikkien joulukiireiden jälkeen on joulupäivänä ihana vaan olla ja öllöttää joko sängyssä lukien ihanaa kirjaa tai sitten sohvalla katsoen elokuvaa. Jouluna saa vain olla ja öllöttää ei tarvitse työskennellä tai opiskella.



Some old photos have been in the blog before, but I thought that they would fit the content of the post.

- Anniina 

p.s. Next post will be again in English, this one just made more sense in Finnish. 

No comments:

Post a Comment